YVC HS 1 VS Gavoc’101, Uitslag 2-3

Heren 1 vertrok afgelopen zaterdag om half 5 richting de diepe krochten van Zeeland. We moesten spelen in een gehucht genaamd Oostburg, wat dan weer helemaal in het westen van Nederland ligt, daar begon het al. Vaste basisspelers Sil Bus, Joep Bus en Ricardo Takx waren helaas niet aanwezig maar werden waardig vervangen door Alwin van Aken en Frank Frik. Voor de wedstrijd gingen we nog even culinair dineren bij de McDonalds. Vol van de Big Tasty’s met bacon en goede moed begonnen we aan de wedstrijd.
We begonnen prima. Het tweede punt van de wedstrijd werd gescoord door middenman Bryan Koevoets die een bal op aangeven van spelverdeler Job Wierikx loeihard op de grond sloeg. De toon was gezet zou je denken. Rob Segers, tevens middenman, viel ook lekker aan en buitenmannen Jikke Wierikx en Stijn Hopstaken speelden ook prima. Gelegenheidsdia Frank Frik functioneerde ook goed. Tot de 15-15 ging het goed gelijk op maar na een aantal slechte passes liep de tegenstander uit naar 20-15. Verder dan 25-19 kwamen we helaas niet in de eerste set.
De tweede set was eigenlijk een kopie van de eerste set. Alwin van Aken kwam binnen de lijnen voor Frank Frik een tactische wissel van topcoach Petra Wierikx. Het spel was wederom prima, maar een paar persoonlijke fouten zorgden ervoor dat de tegenstander uitliep en we niet meer dichterbij kwamen. Deze set eindigde ook in 25-19.
Toen kwam de derde set, altijd een lastige set voor ons. Dit hele seizoen hebben we nog geen derde set gewonnen, maar vandaag kwam de ommekeer. Bij de tegenstander kwam namelijk nummer 9 erin. Een jongen met een imposant lichaam maar een techniek van likmevestje. Aanvoerder Stijn Hopstaken had hem snel gevonden in het achterveld en zette hem flink onder met zijn goede service. We liepen uit tot 18-10 en gaven het niet meer weg. Koel speelden we de set uit, 16-25.
De tegenstander was merkbaar onder de indruk. Ze maakten ineens veel fouten. Zelfs de nummer 8, die de hele wedstrijd prima passes gaf, bezweek onder de druk. Alwin van Aken, tevens onze voorzitter, serveerde hem helemaal weg en ook aanvallend deed hij het goed. Het enthousiasme zat er goed in, en we bluften de tegenstander op alle fronten af. Middenmannen Rob Segers en Bryan Koevoets hadden telkens een 3-mansblok voor zich maar dat weerhield hen er niet van het ene na het andere punt te scoren. Stijn Hopstaken scoorde op de buiten er ook op los, geholpen door de prima set-ups van Job Wierikx. En dat zonder de trainen. Met een setstand van 20-25 hadden we de set binnen en konden we ons opmaken voor een laatste set.
De vijfde set. Altijd spannend. 15 punten en het is klaar. Vanaf het begin moeten we vlammen. En dat deden we ook. We hadden geen service maar het eerste punt was gelijk voor ons en die voorsprong hebben we niet meer weggegeven. Met een combinatie van snel spel, keihard werken en ongekend enthousiasme was ook de vijfde set voor ons. Alwin van Aken gooide in zijn enthousiasme een volle bidon met water stuk, de ontlading was groot. Na vijf verloren wedstrijden wonnen we eindelijk weer eens, en verdiend. Na een verdiend pilsje en met 3 punten op zak konden we weer 120 km terug rijden naar ons mooie Oud Gastel. Topwedstrijd!

Geschreven door: Job Wierikx