Corona Updates

Vanaf vrijdag 2 oktober geldt er landelijk een dringend advies voor het dragen van een niet-medisch mondkapje in publiek toegankelijke binnenruimtes. GAVOC’10 heeft in overleg met de beheerder van de sporthal ‘t Veerhuis besloten om het dragen van een mondkapje tijdens wedstrijden en trainingen in de sporthal niet verplicht te stellen. Wij laten de verantwoordelijkheid voor het opvolgen van het dringend advies en de algemeen geldende landelijke regels aan iedereen persoonlijk over. 

Met ingang van 29 september gelden er nieuwe landelijke richtlijnen voor de sportbeoefening in het algemeen. GAVOC’10 volgt in aanvulling hierop de regels die door de NEVOBO zijn vastgesteld. (Volleybal gaat door, maar zonder publiek).

In principe geldt landelijk dat er geen toeschouwers zijn toegestaan bij trainingen en wedstrijden. Hierop is één uitzondering van toepassing voor uitspelende jeugdteams:

Bij een uitwedstrijd geldt de benodigde rijdende ouder niet als publiek, maar is die onderdeel van de teambegeleiding. Er mag dan gekeken worden naar de wedstrijd. 

Voor die ouders is het dus toegestaan in de sporthal plaats te nemen. Wel willen wij vragen om het aantal rijdende ouders tot een minimum te beperken. Overigens is in het Veerhuis ook de mogelijkheid aanwezig om in het sportcafé plaats te nemen waar de wedstrijd kan worden bekeken. 

Verder is voor alle trainingen en wedstrijden het GAVOC’10 – protocol indoor volleybal van toepassing.

Gavoc'10 - Protocol indoor volleybal - 1 oktober 2020